Közélet

Átírta az árakat a csaló benzinkutas

Csaknem négymilliót ügyeskedett össze.

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emelt vádat az ügyészség egy 40 éves férfi ellen, miuán benzinkutasként az árak megváltoztatásával szerzett pénzt. Milliós kárt okozott főnökének.

A Veszprém Megyei Főügyészség pénteki közlése szerint a 40 éves férfi  2010 és 2013 szeptembere között azzal ügyeskedett, hogy a benzinkút pénztárgépén az üzemanyag és a shopban árult termékek árait a számítógépes rendszer segítségével csökkentette, majd az olcsóbb árukat – és az üzemanyag egy részét – magának vagy ismerőseinek megvette, utóbbit olykor eladta. Az eladott termékek kedvezményes és eredeti ára közötti különbözetet pedig zsebre vágta.

Előfordult továbbá, hogy a benzinkút törzsvásárlóinak a ténylegesnél jóval nagyobb kedvezményt állított be a gépen. A kár összesen négymillió forint. A férfi hamarosan bíróság elé áll.

Jó, jó, de mi van a benzinárral?

Mindig nézőpont kérdése a helyzetünk. Kuvaithoz képest sanyarúak az itthoni (és úgy általában mindenholi) benzinárak, a sejkségben 49 forintot kell fizetni egy liter 95-ös oktánszámú benzinért, míg Norvégiához képest örömtáncot járhatunk (a görögök is szívhatják a fogukat a 485 forintos benzinár miatt). A kérdés persze a jövedelem, amiből fizetni kell. A jövedelmekhez képest Magyarországon a világon a 12. legdrágább a benzin, olyan helyeken rosszabb a helyzet, mint Szlovákia, Németország, Nagy-Britannia. A fajlagosan legdrágább a világon a benzin Törökországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik