Közélet

Leütötték Kukorelly Endrét

A Tokaji Írótáborban összeszólalkoztak Csender Leventével. Kukorelly nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Csütörtökre virradó éjjel megütötte Kukorelly Endrét Csender Levente, az írót kórházban kellett ellátni. Kukorelly haza is utazott Budapestre – írja a nol.hu. A botrány miatt Csendert is megkérték ugyanerre a tábor résztvevői.

Kukorelly Endre és Csender Levente
Forrás: Hír24

A lap információi szerint azon vesztek össze, hogy Kukorelly szerint Csender túl hangos volt a kocsmai iszogatáson. Csender pedig egy ütéssel zárta le a konfliktust. Kukorelly megsérült, sebét kórházban varrták össze, sérülése nyolc napon túl gyógyul. A kórház értesítette a rendőrséget is.

Kék sarok, piros sarok

Kukorelly Endrét illik ismerni, mi is interjúztuk, itt és itt. Író ő, kiváló, plusz közélő, helyes ember, három évet a politikában, konkrétan az LMP-ben is lehúzott.

Nem tudunk nem idézni az egyik interjúnkból:

„Én nagyon pozitív csávó vagyok. Szorult helyzetben bölcs belátásokra jutunk, katasztrófákat, árvizeket, földrengéseket, háborúkat követően félretesszük a gyűlöletet, és nekifogunk építkezni, valahogy ilyenkor jobbat tudunk élni. Szerencsére nincs semmi katasztrófa, így, paradox módon, nehezebben tanulunk. Harminc éve nem remélhettem, hogy egyszer, ha bemegyek a sarki boltba, ilyesmi sör-, sajt- és sajtóválaszték lesz, és én ennek már mindig örülni fogok, nem engedem meg magamnak, hogy evidensnek vegyem. Ajánlom mindenkinek, aki rosszul érzi magát, hogy olvasgassa az Anna Kareninát. Meg a kortársait.”

És Tudják, ki az a Csender Levente? Nem? Mi sem tudtuk, de rákerestünk. Csender Kukorelly kortársa (naná, hát kizárólag kortárs író képes „ténylegesen” ütni kortársát), 1977-ben született Székelyudvarhelyen, 1991 óta él Magyarországon. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem magyar-kommunikáció szakán végzett.

Van neki három kötete – Zsírnak való (2003), Szűnőföldem (2006), Fordított zuhanás (2010).

Nem idézünk tőle, direkt, nehogy már egy pofozkodás segítse őt olvasókhoz. (Na, jó, itt egy link, Csender, egy novella erejéig, nőbőrbe bújt: Murokszedők. )

Jobbulást kívánunk mindkettejüknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik