Közélet

A belvárosban és Angyalföldön is látták a Ferihegyről eltűnt lányt

Volt, aki beszélt is a zavart lánnyal, ám azóta is keresik szerettei.

Többen jelentkeztek, hogy látták a Liszt Ferenc repülőtérről eltűnt angol fiatalt. A lány hozzátartozói kedden tették közzé felhívásukat, miszerint Zaharának délelőtt nyoma veszett Budapesten, gyógyszeres kezelés alatt áll, ezért nagyon fontos, hogy mielőbb megtalálják.

A lányt azóta többen látták, elsősorban a belvárosban, az V., a VI., és a VII. kerületben, az Akadémia utcában, Jókai utcában, a Podmaniczky utcában és a Nagymezőben, illetve azok környékén. Sajnos mindannyian csak később értesültek arról, hogy a fiatalt keresik. Elmondásuk szerint Zahara zavartan viselkedett, kába volt.

Súlyos trauma érte

„Aki látja, azt hiheti, hogy be van drogozva, esetleg részeg, de ez nem így van, súlyos trauma érte, emiatt jelenleg gyógyszereket szed. Rokonok mentek érte a reptérre, de mégis kijutott, a várost nem ismeri. Bár angol állampolgár, ha nem is gördülékenyen, de beszél magyarul. Aki látta, segítsen neki, értesítse a rendőrséget, a mentőket vagy minket” – mondta a Hír24-nek az egyik hozzátartozó.

Rendőrök is találkozhattak vele

Kerestük a rendőrséget is az ügyben. Az Országos Rendőr-főkapitányság közlése szerint elrendelték a körözést. A jelenlegi adatok szerint a fiatal a repülőtérről taxival az V. kerületi Alkotmány utcába ment. A taxisofőr – miután utasa már kiszállt az autóból és távozott – pár utcával távolabb, a Kossuth térnél jelezte két egyenruhásnak, hogy a lány furcsán viselkedett. Körülbelül 15-20 perccel figyeltek fel egy fiatalra, akire ráillett a taxistól kapott személyleírás, igazoltatták, azonban – ahogy ők fogalmaznak – nem tapasztaltak olyan magatartást, amely indokolttá tett volna további intézkedést, ezért nem is jártak el a lánnyal szemben.  Ekkor a lány eltűnéséről még nem tudhattak.

Személyleírás alapján keresik

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Zahara Arran 18 éves, körülbelül 170 magas, átlagos testalkatú, haja, bőre és szeme színe is barna, haja hullámos és hosszú-félhosszú. Eltűnésekor világos szürkéskék, pántos felsőt, hosszú csíkos vászonnadrágot, szandált és övtáskát viselt. Szerettei kérik, aki látta, vagy bármit tud a hollétével kapcsolatban, hívja a 0670/317-94-44-es telefonszámot, vagy tegyen bejelentést.

Látták szerdán is

UPDATE: Zaharát szerdán látták a XIII. kerületi Hun utcában, az ablakból szúrta ki valaki, feltűnhetett a Lehel utcában és a Szabolcs utcában is, illetve érdemes nyitott szemmel járni az 1-es villamos vonalán.

Forrás: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik