Közélet

Végignézték a gyermekeik, ahogy meghalnak

Kiskorú gyermekei szeme láttára szenvedett halálos gleccserbalesetet Norvégiában egy német házaspár, amely valószínűleg nem tartotta be a biztonsági előírásokat. Szombaton kísértetiesen hasonló tragédia történt Portugáliában.

A harmincas-negyvenes éveiben járó házaspár egy vezetett túrán vett részt vasárnap a Nigardsbreen gleccseren, majd saját felelősségükre kóboroltak tovább a veszélyes jégmezőn, s egy gleccserkiszögellésen leszakadó jégdarabok ütötték agyon őket.

A rendőrség szóvivője szerint a pár valószínűleg tilalmi zónába merészkedett, de részletek egyelőre nem ismertek. A pár nyolc- és tízéves fia nem sérült meg, értük rokonok utaztak hétfőn Norvégiába.

Szombaton kísértetiesen hasonló haláleset történt Európa legnyugatibb pontján, a portugáliai Cabo de Roca szikláinál Portugáliában. Ott is egy negyvenes éveiben járó házaspár szenvedett balesetet.

A lengyel férfi és nő jobb látószöget keresve átlépte a korlátot, és egy szikla pereméről a mélybe zuhant. A tragédia a házaspár 5 és 6 éves gyermeke szeme láttára történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik