Közélet

Tragédia az M5-ösön – két embert keresnek

Három jármű karambolozott, a balesetben ketten meghaltak, többen pedig megsérültek. A felborult kisbuszból két ember eltűnt.

Két ember tűnt el abból a járműből, amely hétfő délelőtt szakította át a szalagkorlátot és borult fel az M5-ös autópályán – tudtuk meg a rendőrségtől. Azzal kapcsolatban, hogy pontosan kiket keresnek, köztük van-e a sofőr is, a rendőrség későbbre ígért választ.

Az elsődleges adatok szerint a 46-os kilométerszelvénynél egy kilencszemélyes kisbusz – eddig ismeretlen okból – szalagkorlátnak ütközött, átszakította azt és a szemközti oldalon állt meg, ahol felborult – tudtuk meg korábban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányyság szóvivőjétől, Beluzsárné Belicza Andreától. A Pest Megyei Katasztrófvédelmi Igazgatóság közlése szerint a jármű felhasította a szalagkorlátot, és bár súrolt két járművet, egy motort és egy autót, a korábbi hírekkel ellentétben nem ütközött azokkal. Ketten a helyszínen meghaltak, többen pedig megsérültek, ketten közülük súlyosan. Utóbbi utasokért mentőhelikopter érkezett. Mindannyian bolgár állampolgárok.

A sztrádán teljes útzárat rendeltek el mindkér irányban, a korlátozás órákig tartott. Nem sokkal 2 óra előtt a rendőrség közölte, Szeged irányába már szabad a pálya, a Budapest felé közlekedőket pedig az autópálya leálló sávján szakaszosan engedik, a forgalom továbbra is rendőri irányítás mellett halad, illetve továbbra is terelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik