Közélet

Túszdráma egy toronyház tetején

Egy fegyveres férfi ejtett túszokat egy étteremben, ami az angliai Wales legmagasabb épületének tetején található – tudósít az Express.

A 29 szintes épületet rendőrségi egységek vették körbe, a toronyház körül helikopter is körözött – írja a portál. A házban rekedt lakók elmondták, hogy az épületben lévő étteremben egy fegyveres ejtett túszokat.

Budapesti idő szerint fél hatkor kimenekítették az étteremből, akit lehetett, majd hat órakor védőfelszerelésbe öltözött orvosok mentek be az épületbe. A rendőrök az összegyűlt félszáz bámészkodót elküldték. Az épület körül egy helikopter körözött.

Az egyik vendég azt mondta, hogy épp az étteremben evett, amikor egy pincér azt mondta, maradjon a helyén, mert egy fegyveres férfi van a házban. Kicsivel később kiküldték őket, a tűzlépcsőn mentek le néhány szintet, majd liftbe szálltak. Amikor kiértek az épületből, fegyveres rendőrök küldték el őket. Egy vendég szerint a fegyveres egy húszas éveiben járó férfi.

Az épület köré kordont vontak, a város útjait lezárták. Nyolc óra előtt nem sokkal jelentette be a rendőrség, hogy az „incidens” véget ért, de részleteket egyelőre nem lehet tudni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik