Közélet

Svéd asztalos és norvég ács kötött budapesti rendőrökbe

Különösen bátorra itta magát két külföldi férfi a Forma-1 Magyar Nagydíj előtti éjszakán. Rendőrökbe kötöttek, tettüket felfüggesztett börtönnel és három évi kitiltással jutalmazták – tudta meg az M1 Híradó.

A két északi famegmunkáló mester egymástól függetlenül érkezett a magyar futamra, egymástól függetlenül rúgtak be, mint az állat, és egymástól függetlenül támadtak az őket megfékezni óhajtó rendőrökre.

A svéd férfi azzal védekezett, hogy gyógyszerek mellékhatása miatt vált agresszívvé, de ezt az ügyész nem fogadta el. „Sem Magyarországon, sem Svédországban, sehol a fejlett világban nem bántanak rendőrt” – ezekkel a szavakkal bővítette az ügyész a renitens svéd eddig hiányos ismereteit.

A 35 éves svéd és a 20 éves norvég férfi is megbánta tettét, mindketten bocsánatot kértek. Egy év nyolc hónap felfüggesztettet kaptak, negyvennyolc órán belül el kell hagyniuk Magyarországot és három évig nem nem jöhetnek vissza.

Az ügyészség szerint egyébként egyre gyakrabban támadnak részeg külföldiek rendőrökre, csak ezen a héten három embert állítottak bíróság elé emiatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik