Közélet

Balesetben meghalt Miskolc volt alpolgármestere

Orosz Lajos, a város volt MSZP-s alpolgármestere halt meg abban a közlekedési balesetben, amely a 3-as út Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Szikszó és a felsőzsolcai körforgalom között történt csütörtökön - közölte az MSZP miskolci szervezete az MTI-vel.

Megdöbbenéssel és mély fájdalommal értesült Orosz Lajos korábbi alpolgármester tragikus haláláról a miskolci polgármesteri hivatal – tájékoztatta Koczák Szilvia, a városháza szóvivője csütörtökön az MTI-t. “Miskolc Megyei Jogú Város vezetése részvétét fejezi ki a családnak, osztozik a hozzátartozók fájdalmában” – írta.

Az MSZP miskolci szervezete korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Orosz Lajos, Miskolc volt MSZP-s alpolgármestere halt meg abban a közlekedési balesetben, amely a 3-as út Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Szikszó és a felsőzsolcai körforgalom között történt csütörtökön.

Orosz Lajos “ízig-vérig miskolci volt, itt született, itt járt általános- és középiskolába, itt végezte el az egyetemet, itt dolgozott, Miskolc önkormányzatában 16 éven keresztül, 1994 és 2010 között képviselte a martin-kertvárosiak megbízásából a martin-kertvárosiakat, a miskolciakat” – írták.

“Kitartó, eltökélt, őszinte ember volt, aki sosem vesztette szem elől Martin-kertváros és Miskolc érdekeit” – írta az MTI-hez este eljuttatott részvétnyilvánításában Pásztor Albert független miskolci polgármesterjelölt.

Orosz Lajos 2002 és 2010 között volt Miskolc alpolgármestere, a városüzemeltetés mellett a sportügyekkel kapcsolatos teendőket intézte.

A rendőrség csütörtök délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Orosz Lajos felesége a kórházban belehalt sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik