Közélet

Leopárd marcangolt halálra egy kislányt Indiában

Egyedül kóborolt a Dardpora falubeli gyerek, mikor rátámadt a ragadozó. A helyi lakosok pánikban vannak, mert állítólag más vadon élő állat is ólálkodik a környéken.

Hajtóvadászatot indítottak egy leopárd után az indiai Kasmír államban, miután a ragadozó halálra marcangolt egy 12 éves kislányt. A gyermek egyedül kóborolt el hazulról hétfő este Dardpora faluban, amikor a tragédia történt. A kislány a helyszínen belehalt sérüléseibe. Ugyanebben a térségben – Kupvara körzetében – a múlt hónapban egy 10 éves fiút marcangolt szét leopárd.

A helyi lakosok pánikban vannak, mert úgy tudják, hogy több más vadon élő állat is ólálkodik a környéken. Hétfőn katonák egy két hete a térségben bóklászó medvét lőttek le, amely megtámadott és megsebesített több embert, köztük katonákat.

Vadvédelmi szakemberek szerint a leopárdok és a medvék rendszerint élelem után kutatva merészkednek lakott területre, ahol az ember jelenléte bizonytalanná teszi őket, ezért agresszívvá válhatnak. Előfordul az is, hogy félelemből vagy bosszúból az emberek hergelik maguk ellen a vadon élő állatokat.

Vadvédelmisek szerint egyebek közt a városok terjeszkedése, az erdőirtás, a természetes élettér szűkülése, a települések és az erdők közti ütközőzónák eltűnése az oka annak, hogy szélesedik az ember és állat közti konfliktus, amelynek tavaly is többen áldozatul estek a térségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik