Közélet

Combinós gyilkosság: bárkivel megtörténhet

Előkerült az a dokumentumfilm, amit a múlt pénteken egy idős nőt a villamos elé lökő férfiról készített három egyetemista. Ebből érthetőbbé válik, mi vezetett a szörnyű tragédiához. Az alkotók nyilatkoztak a hvg.hu-nak.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, évekkel ezelőtt dokumentumfilm készült a múlt pénteken halálos balesetet okozó A. Áron Gergelyről.A hvg.hu megtalálta az alkotást, az akkor 38 éves Áron épp Baracskáról szabadult, mikor forgattak vele. A film egyik rendezője szerint érezhetően jobb pillanataiban kapták el a férfit. Ezt megerősítette a filmben nyilatkozó nővére is, aki szerint a börtönben “mindig jobban lesz, mert ott az alapritmus és alapszükséglet megvan”.

A portréfilm kronológiai sorrendben mutatja be a férfi életének főbb állomásait, sorsfordító döntéseit, és mutat rá, hogy az élet néha milyen kevesen tud múlni.

A film készítőinek nyilatkozata

„Péntek délután egy 74 éves nő vesztette életét a Margit-híd budai hídfőjénél. Meggyilkolták. A hírek arról szólnak, hogy egy jogász végzettségű, drogos, alkoholista, paranoid, pszichopata hajléktalan a villamos elé rúgta.

Igazából ennek a tragédiának van még egy áldozata. A. Áron Gergely. Egy ismeretlen számára csak egy név, csak egy céltábla, az elkövető, a gyilkos. Azonban aki kicsit is ismeri, az tudja, hogy ő már évekkel ezelőtt áldozattá vált. Egy negatív életútspirál martalékává

Az Ő sztorijában az a rémisztő, hogy bárkivel megtörténhet. Pár csalódás, rossz döntések. ‘Nem kell sok, hogy valaki utcázni kezdjen…’ – ahogy ő maga is mondta. Sajnos a felelőtlen csavargó élet Áront a rabjává tette. Évek alatt egy ígéretes, ambiciózus fiatalemberből egy emberi roncs lett. Ezek a tények nem enyhítik tettének súlyosságát, csak elgondolkodtatnak. Áron nem a bírósági ítélet után fogja megkezdeni a büntetését, régóta fizeti tettének következményét.”

Vizsgálják a kórház felelősségét is

Vizsgálja a pénteken halálos balesetet okozó A. Áron Gergelyt korábban ellátó Szent János Kórház felelősségét is a rendőrség – tájékoztatta a Magyar Hírlapot Bognár Kinga, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A. Áron Gergely pénteken egy idős nőt a villamos elé lökött a Margit hídnál, az asszonyt halálra gázolta az érkező szerelvény. A férfit többször állt már pszichiátriai kezelés alatt, legutóbb a tragédia előtti napon bocsátották el a Szent János Kórházból azzal, hogy nincs szükség további megfigyelésére, nem ön- és közveszélyes – idézi fel a lap.

Bognár Kinga elmondta, hogy a kórház ellen nem büntetőeljárás indult, hanem a gyanúsított ellen emberölés miatt indított eljárásban a férfi ápolásának körülményeit, okait veszik figyelembe, ehhez szakértők segítségét is igénybe veszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik