Közélet

Vegyszert ihatott a Szentendrén holtan talált férfi

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz a rendőrség azután, hogy szombaton holtan találtak egy 34 éves férfit Szentendrén – írja az MTI.

Az eddigi adatok szerint szabálytalanul tárolt vegyszerből ihatott véletlenül a férfi, ami után rosszul lett és elvesztette eszméletét. Az orvosok már nem tudták megmenteni.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott azonnal tájékoztatást, de hétfőn közölték, hogy egy 64 éves helyi férfit gyanúsítanak azzal, hogy gondatlanságból okozta a férfi halálát. 

Nátronlúg, a cselédlányok végzete

Lúgot ivott, mondták oly sokszor a 20. század elején, amikor a reménytelenül szerelmes, avagy a család valamelyik férfi tagja által teherbe ejtett, s így reménytelen helyzetbe hozott cselédlányok végeztek magukkal. Mégpedig kegyetlen módon, hisz a kristályos nátronlúg (nátrium-hidroxid) vízzel keverve, töményen szétmar mindent, ami az útjába kerül. Szerencsétlen lányok tehát pokoli szenvedésen mentek át, miután lenyelték a mérget – esetükben még csak nem is gondolhatunk „jóhiszemű” fogyasztásra. A nátronlúg épp emiatt jó duguláselhárító, de csak fokozott óvatossággal szabad használni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik