Közélet

Baleset az M3-ason – tizenegy sérült

Egy személyautó és egy kisbusz ütközött az M3-as autópálya 229-es kilométerszelvényében, a sérültek közt két gyermek is van.

Tizenegy ember – köztük két gyermek – sérült meg könnyebben abban a balesetben, amely az M3-as autópályán történt Nyíregyházánál hétfő reggel – közölte az Országos Mentőszolgálat regionális orvos igazgatója az MTI-vel.

Pápai György elmondta, a mentők kilenc embert vittek kórházba, két könnyebb sérült nem igényelt kórházi ellátást, ők a helyszínen maradtak.

A kórházba vitt sérültek közül két felnőtt és az egyik gyermek szenvedett töréses sérüléseket, de az ő állapotuk sem súlyos – tájékoztatott az orvos igazgató.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság korábbi közlése szerint egy személyautó és egy kisbusz ütközött az M3-as autópálya 229-es kilométerszelvényében a sztráda Mátészalka felé vezető oldalán.

A rendőrség teljes pályazár mellett megkezdte a helyszínelést.

 

Egy fura sebességkorlátozás az M3-ason

Bag és Gödöllő között van egy kanyar, az autópálya egyik oldalán 120-as, a másikon pedig 100-as sebességkorlátozással, utóbbi után rendszeresek a rendőri trafipaxolások. Ráadásul ez a nagyobb ívű kanyar, ami elméletileg a kevésbé veszélyes. Miért van akkor ez a fura, kettős mércés korlátozás?

A megoldás, akár az ördög, a részletekben van: a 100-as korlátozás lejtős útszakaszon van, ráadásul a közeli tó miatt többször párás az úttest, ami miatt errefelé több pályaelhagyásos baleset is történt – az út ezen szakasza statisztikailag is veszélyesebb, mint a többi, 2008 és 2012 között 9 különböző súlyosságú balesetre került itt sor egy halálos áldozattal. Ez indokolja a szigorúbb szabályozást (részletek itt).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik