Közélet

Megölték ivócimborájukat a rokkantnyugdíjáért

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség két férfi ellen. Azért ölték meg egy ismerősüket, hogy megszerezzék a rokkantnyugdíját.

A két 37 éves vádlott jóban volt a megölt férfival, rendszeresen jártak hozzá italozni. Egy hirtelen jött betegség miatt a sértett több hónapra visszamenőleg nagyobb összegű rokkantsági ellátást kapott. Miután ezt a vádlottak megtudták, elhatározták, hogy megszerzik a pénzt.

Tavaly március elsején felkeresték a sértettet budapesti lakásában és szokás szerint inni kezdtek. Egy idő elteltével az egyik vádlott az ajtóhoz ment, hogy figyelje, nem veszi-e észre valaki a történteket, a másik férfi pedig rátámadt a sértettre és öt-tíz percnél is tovább fojtogatta. Miután megölte a férfit, átvizsgálták a holmiját és elvitték néhány ezer forint készpénzt tartalmazó tárcáját. Más értéket nem találtak. Később a lelepleződés elkerülésének érdekében eltüntették az italozásból ott maradt üvegeket, poharakat, a bűncselekmény elkövetésekor viselt ruhájukat pedig elégették.

Tettükért életfogytig tartó szabadságvesztést is kaphatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik