Közélet

Erősnek érezte magát a részeg, másfél óra alatt értek ki a rendőrök

Két hete egy idősebb, részeg férfi tért be egy belvárosi étterembe. A pincérek megkérték, hogy távozzon, de a férfi nem tágított, verekedni akart. A rendőrök másfél óra múlva értek ki – írja az Index.

Negyed ötkor hívták először a rendőrséget az étteremből, akkor azt mondták, küldenek valakit. Fél óra elteltével rendőr se jött, a részeg se ment el. A teraszon ült, kiabált és kötözködött. A pincérek újra hívták a 112-t, akkor azt mondták, hogy igyekeznek odaérni, de sok dolguk van. Közben több rendőr is elhaladt a környéken. Végül másfél óra elteltével érkeztek ki a rendőrök, a részeg férfit pedig mentővel szállíttatták el.

A rendőrség azt válaszolta az Indexnek, hogy a bejelentés idején a körzetben ötven rendőri intézkedést igénylő esemény történt, az ügyeletesnek ilyenkor sürgősségi sorrendet kell felállítania. Elnézést kértek, mivel az ügyeletes tisztában lehetett a leterheltséggel, így célszerű lett volna tájékoztatnia a bejelentőt a hosszabb kiérkezési időről.

Az Index egyébként emlékeztet arra, hogy ősztől a teljes hazai segélyhívó rendszert a 112-es számra állítják át, a hívások Szombathelyre és Miskolcra futnak majd be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik