Közélet

Csodás megmenekülés helyett bűncselekmény lehetett a vonatbalesetnél

Az ikrényi sofőr a sínen hagyta az autóját, amit több száz méteren keresztül tolt maga előtt egy vonat Győrnél az éjjel. Most eljárás indult ellene.

A fél három körül történt balesetet az okozta, hogy az autó vezetője – feltehetőleg túl gyorsan hajtva – Ikrény közelében megcsúszott az úton, kocsija pedig a vasúti átjárónál fennakadt a síneken. A vezető eltávozott, meg sem próbált jelzést adni.

A baleset miatt, amelyben senki nem sérült meg, az 55 éves ikrényi sofőr ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás – közölte a megyei rendőr-főkapitányság csütörtökön az MTI-vel.

Éjjel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte az MTI-vel, hogy személyautóval ütközött egy tehervonat csütörtök hajnalban Győr külterületén, Somosmajornál, az Ikrényi úti vasúti átjáróban. Akkor az MTI híradása alapján azt írtuk, hogy csodával határos módon élte túl a gépkocsiban ülő sofőr a balesetet. A legújabb rendőrségi információk alapján viszont a vezető bent sem ült a járműben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik