Közélet

Villamossínekre taszította a mankós sofőrt

A Fővárosi Főügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vád szerint idén februárban egy közlekedési konfliktusban gyomorszájon ütött egy mozgássérült férfit, majd ököllel bántalmazta a sértett védelmére kelt másik két személyt is - derül ki az ügyészség közleményéből.

A vádirat lényege szerint, a vádlott 2014. február 20. napján a késő esti órákban gépjárművével a Budapest VII. kerület, Erzsébet körúton haladt, majd az egyik kereszteződésben a közlekedési jelzőlámpa tilos jelzésére megállt. Ekkor a szintén egy autóval mögötte haladó sértett beleütközött a vádlott kocsijába.

Miután mindkét sofőr kiszállt a gépjárműből, a születésétől fogva mankóval járó férfi elismerte a balesetben való felelősségét. A vádlott ekkor azt követelte tőle, hogy rögvest a helyszínen fizessen neki 150 000 forint kártérítést.

A sértett a kár nagyságát vitatva elutasította a kért összeg kifizetését, és a helyszínre rendőrt kívánt hívni. Ekkor azonban a vádlott nagy erővel gyomorszájon ütötte a sértettet, aki az ütés következtében a villamossínekre esett.

A járókelők közül ketten azonnal a sértett segítségére siettek. Őket a vádlott többször ököllel megütötte, mire végül együttes erővel – a rendőrök kiérkezéséig – sikerült a földre kényszeríteniük.

A Fővárosi Főügyészség a fenti ügyben bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette, és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

Ezen túlmenően, a főügyészség a vádiratban vád tárgyává tett egy korábbi bűncselekményt is. E szerint a vádlott 2012. március 3-án a hajnali órákban gáz- és riasztópisztollyal lövöldözött egy budapesti szórakozóhelyen.

A vádlott jelenleg házi őrizetben van, vele szemben a főügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik