Közélet

Vádat emeltek a pénzszállító fegyveres támadója ellen

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az ellen a 35 éves férfi ellen, aki kilenc éve kalasnyikovval rabolt ki egy pénzszállító autót. Társával együtt közel százmillió forintot zsákmányoltak – tájékoztatott az ügyészség.

A vádlott – azóta is ismeretlen társával együtt – 2005 decemberében egy III. kerületi benzinkútnál támadta meg az aznapi bevételért érkező pénzszállítót.

A pénzes tasakkal az autóhoz visszaérő vagyonőrt ekkor a gépfegyverrel földre kényszerítették, majd a sofőrt fenyegették meg, hogy nyissa ki a trezor ajtaját. A sofőr ellenállt, ekkor a vádlott kirángatta a kocsiból és őt is a földre fektette.

Ezután azzal fenyegették az értékszállítókat, hogy agyonlövik őket, ha nem nyitják ki az értéktárat. A vagyonőrök ennek eleget tettek, a két férfi közel százmillió forintot zsákmányolt.

Megszerezték az egyik vagyonőr fegyverét is, ezt a rendőrség évekkel később, a vádlottal szemben hasonló ügyben indult nyomozás során megtalálta.

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett rablás miatt emelt vádat, ez öttől tizenöt évig terjedő börtönnel büntethető.

Pisztoly, szigonypuska, gépfegyver

2006 és 2009 között 10 fegyveres rablás zajlott pénzszállítók ellen Magyarországon – itt foglaltuk össze röviden, hogy is zajlottak. Ehhez képest a pénzszállítók havi 300-350 ezer bruttót keresnek – a bolti biztonsági őrök pedig örülnek, ha 500 forint összejön óránként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik