Közélet

Maró fertőtlenítőt ivott a vízmű munkatársa

Víztározó tartályokat tisztítottak tavasszal Zala megyében, Becsehelyén. A csoportvezető egy műanyag palackot kért a beosztottjaitól, egyikük odaadta egy távol lévő munkatárs ásványvizes palackját – írja a Blikk.

A csoportvezető kiöntötte a vizet a palackból és fertőtlenítő folyadékkal töltötte fel. A palackot letette egy ajtó elé, majd bement az átemelőtelep épületébe. Közben megérkezett a palack gazdája is, aki ráismert saját, megjelölt üvegére, és abban a tudatban, hogy még mindig víz van benne, beleivott. Nyelőcsöve és gyomra életveszélyesen megsérült.

Az ügyészség szerint a csoportvezető megszegte a kémiai biztonsági szabályokat, élelmiszerekhez készített csomagolóeszköz ugyanis nem használható veszélyes anyag tárolására. Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt vádat emeltek ellene.

Ajánlott videó

Az energiaárak emelkedésének következtében egyre többen törekednek arra, hogy csökkentsék rezsijüket. Erre alapvetően két módszer van, a fogyasztás mérséklése, valamint az energiahatékonyság fokozása – magyarán az energia „okosabb” felhasználása. Ez a hidegebb hónapok közeledtével különösen fontos szemponttá válik, hiszen a fűtési szezonban nő a háztartások energiafogyasztása.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!