Közélet

Ilyen épületrobbantást még nem látott

Kordonok, figyelmeztetés és útlezárás nélkül robbantottak fel egy bontásra ítélt épületet egy forgalmas kereszteződésben.

Egy autós szélvédőkamerája rögzítette a világ legfelelőtlenebbül végrehajtott épületrombolás díjára esélyes rombolást a kínai Qiqihar városában. A kínai internetezők körében nagy felháborodást okozó videón látni lehet, ahogy a rendőrségi épület egyszercsak összeomlik, porral telítve be a környező utcákat.

Szemtanúk beszámolója szerint semmiféle figyelmeztetés nem volt a robbantás előtt, és az a videón is jól látszik, hogy a hatóságok nem foglalkoztak azzal sem, hogy a bontás előtt lezárják a forgalom elől a kereszteződést, ahol az épület állt – írta a Shanghaiist. Arról már nem is beszélve, hogy vízzel sem locsolták a területet, hogy csökkentsék az ilyen épületbontásoknál elkerülhetetlen porfelhő nagyságát.

Sokan, így a videó készítője is azt gondolta, hogy az épület magától omlott össze, de később a helyi rendőrség közölte, hogy az épület “biztonságos körülmények között, robbantással lett ledöntve”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik