Közélet

Rendőrök csaptak le az Oktogonon – videóval

A rendőrök embercsempészeket kaptak el, egy mindössze 21 és egy 22 éves fiatalt.

Letenyénél jelentkezett kilépésre egy 41 éves budapesti férfi csütörtökön, a hajnali órákban négy afgán utasával. A sofőr Olaszországba akarta vinni utasait, azonban a négy külföldinek nem voltak rendben a papírjai, csak humanitárius tartózkodási engedélyt tudtak átadni az egyenruhásoknak, amely kizárólag Hajdú-Bihar megye területére szólt.

A zalai rendőrök Budapesten fogták el a két megbízót, egy 22 éves budapesti és egy 21 éves afgán fiatalt, akiket előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki. A nyomozók szerint a magyar fiú tudta,  hogy azoknak az embereknek, akiknek a szállítását elvállalta, nincsenek irataik, azonban ezt a sofőrnek nem mondta el. Adatgyűjtés közben az is kiderült, hogy a “szállítókat” egy internetes hirdetési oldalon választotta ki, és nem ez volt az első alkalom, hogy embercsempészésre adta a fejét.

A fiatalok őrizetbe kerültek és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is, a külföldieket pedig az egyenruhások visszairányították a debreceni befogadó állomásra – tudtuk meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Olvasói sztorik