Közélet

Kamubabakocsikkal keresett egymilliót a fiatal csaló

Pénzt kapott, csak éppen nem küldött cserébe semmit.

Vádat emelt az ügyészség egy 24 éves lány ellen, aki tavaly februártól egészen idén márciusig szórta nemlétező portékáit az interneten: babakocsit, babaruhákat és különböző, csecsemőknek való használati tárgyakat árult. Összesen 61 embert vert át így, és 970 ezer forintot zsebelt be.

A büntetlen előéletű fiatal különböző felhasználóneveken hirdetett ismert internetes oldalakon, az elérhetőségei is időről időre változtak. A legtöbben előleget küldtek neki, ám volt, aki a teljes vételárat kifizette. Az okozott kárból csak 20 ezer forint térült meg.

Kiderült, a csalónak nem ez az egyetlen vétke: 2012 decemberében, egy székesfehérvári áruházban vásárolt, amikor bankkártyás fizetés közben kileste ismerőse PIN kódját.  Ezután együtt egy orvosi rendelőbe mentek és míg az illetőt vizsgálták, lefényképezte a bankkártyát, hogy rögzítse az adatait. A következő egy hétben 17-szer vásárolt az interneten és csaknem 57 ezer forintot költött el. A kár nem térült meg.

Az ügyben – egyebek mellett – információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt emeltek vádat. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta, illetve, hogy a fiatal nő maradjon előzetesben a tárgyalásig.

Ha bűnösnek találják, tettéért maximum négy és fél évet kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik