Közélet

Szándékosan gázolhatták halálra a pécsi kisfiút

A szakértők összekeverték a gumilenyomatokat, valamint a helyszíneléskor készült rajz és a fotók sem egyeznek.

Nem kizárt, hogy szándékos gázolás történt 2012 januárjában, amikor egy nyolcéves kisfiút halálra gázolt egy fiatal – írja a pecsma.hu. A legutóbbi tárgyaláson derült ki, hogy az autó az út földes padkáján hagyott nyoma nem a bal, hanem a jobb keréktől származik. Ez arra utal, hogy a vezető nem az utolsó pillanatban tért le az útról és gázolta el a fiút, hanem már korábban is a gyerek mögött haladt. Ebből arra lehet következtetni, hogy szándékosan ijesztgette az út mellett gyalogló két általános iskolást – mondta a lapnak a gyermek édesanyja.

Az ügyben két szakértői vélemény készült, ezek ellentétes nézőpontot mutatnak, ezért a következő, augusztus végi tárgyaláson szembesítik őket, hogy kiderüljön, milyen manőverek előzék meg a tragédiát.

Az ügyben egyébként június elején tartottak helyszíni tárgyalást. Eszerint a 21 éves sofőrnek 50-60 méterről látnia kellett volna a fiúkat, vagyis ha a megengedett sebességgel megy, ki tudta volna kerülni áldozatát. A fiatalt egyelőre gondatlanságból elkövetett közúti veszélyeztetéssel vádolják.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik