Közélet

Fegyverrel raboltak műfogsort Budapesten

A támadók vitték a pénzt és az ékszereket is.

Vádat emelt az ügyészség két férfi ellen, akik tavaly márciusban fegyverrel rontottak be egy XX. kerületi házba, majd kirabolták az ott lakókat. A párosnak jelentős értékre elkövetett rablás miatt kell hamarosan bíróság elé állnia. Volt egy harmadik társuk, ám őt azóta is keresik.

A vádirat szerint a támadók éjjel csaptak le, símaszkot és kesztyűt húztak, kifeszítették a kertkapu zárját, és betörték az ablakot – így jutottak be az épületbe. A lakók felébredtek a zajra, ekkor előkerült egy fegyver és egy kés, ezekkel próbáltak rájuk ijeszteni. A támadók fenyegetőztek, közben átkutatták a helyiségeket. Összeszedték az összes pénzt, amit találtak, de vitték az ékszereket, órát, de még egy műfogsort is.

Miután elegendő zsákmányt gyűjtöttek, autóba pattantak és elhajtottak. Egy járőr azonban a közelben kiszúrta a száguldozó kocsit és követni kezdte. A támadók meglátták, hogy a nyomukban vannak, ezért kiszálltak és futásnak eredtek. Egyiküket menekülés közben elkapták, a kabátja tele volt rabolt holmival, például nála volt a műfogsor is. Egyik társát ugyancsak sikerült elfogni.

Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést indítványozott velük szemben – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől szerdán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik