Közélet

Részletek a lajosmizsei ámokfutásról

Halála előtt még telefonon beszélt a fiával az a 76 éves asszony, akit saját unokája gyilkolt meg vasárnap.

A család napja átlagosan indult, az ilyenkor szokásos szüretelési munkálatokkal voltak elfoglalva, mielőtt a 28 éves fiatalember lövöldözni kezdett. A Bors azt írja, az ámokfutó nagymamája Palóc dűlőben található tanyáján dolgozott, amikor váratlanul – egyelőre nem tudni miért –  elszakadt nála a cérna. A fegyver csövét először a tanyán lévő kutyákra irányította, majd miután agyonlőtte a szerencsétlen állatokat, az asszony felhívta a fiát, és neki szólt, hogy valami baj van, unokája megölte az ebeket. Ezután a rendőrséget is értesítette, de mire az egyenruhások megérkeztek a tanyához, rokona már végzett vele.

A fiatal férfi édesapja a TEK szakértőinek elmondta: a lövöldöző már napok óta zavartan viselkedett, így azt sem tudták kizárni, hogy kábító hatású szer befolyása alatt áll. A lap úgy tudja, a nagymama és az unoka között már korábban megromlott a kapcsolat. Azt még mindig vizsgálják, hogy a gyanúsított miért lőtt.

Ahogy arról beszámoltunk, az idős asszonyt vasárnap ölték meg. Mire a TEK emberei a helyszínre értek, az ámokfutó már elhagyta a tanyát. A közleményben azt írták: a férfi menekülése közben egy nyílt területen megállt, ahol a TEK tárgyalói fel tudták venni vele a kapcsolatot. A többórás tárgyalás eredményeként a férfi a nála lévő három vadászfegyverből kettőt kidobott az autóból, ám a harmadikat jól láthatóan tűzkész állapotba helyezte, kiszállt a kocsiból, megadást színlelt, majd hirtelen a nála lévő fegyvert maga ellen fordította és megpróbált  végezni magával. A TEK mesterlövésze ekkor vállon lőtte. A sérültet mentők vitték el a helyszínről.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az eset kapcsán kedden azt közölte, a bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.  Ám a körülmények miatt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték, ahol megfigyelés alatt tartják. Hogy a férfi büntethető-e, az orvosszakértői vizsgálat dönti el.

Olvasói sztorik