Közélet

Nem találják a magyar feleségét és gyerekeit lemészárló férfit Franciaországban

A moldáv származású férjet gyanúsítják azzal, hogy halálra szúrta 36 éves héthónapos terhes feleségét, és elvágta ötéves, valamint másfél éves kisfiának torkát. A férfinak nyoma veszett.

Szúró-vágó fegyverrel meggyilkoltak egy állapotos magyar asszonyt és másfél, illetve ötéves kisfiát a múlt hét végén a párizsi régióban fekvő Perreux-sur-Marne-ban – állapította meg a boncolást végző szakértő a Centre Presse című francia napilap internetes oldalán közölt beszámoló szerint.

Tinának szólították

A vérbe fagyott holttesteket péntek este találták meg. Az egyik áldozat egy romániai születésű, 36 éves héthónapos terhes asszony – közölte a créteili ügyészség. Az asszony nővérének élettársa és egy szomszédasszony azt mondta, hogy a nő magyar volt, és Tinának szólították.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A férj – az ügyészség szerint egy 37 éves, romániai születésű, állítólag moldáv férfi – után nyomozást indított a párizsi bűnügyi rendőrség, amely családi drámát gyanít a hármas gyilkosság hátterében.

A négytagú család a Val-de-Marne megyei Perreux-sur-Marne-ben lakott egy kétszobás lakásban egy kis házban, az asszony nővérével és annak magyar élettársával.

A holttestekre ez utóbbi – egy 40 éves, a francia sajtóban László néven említett férfi – talált rá, aki péntek délután munkából hazatérve zárva találta a házat, így a szomszédoknál megvacsorázott, majd amikor éjfél előtt visszatért, ismét kulcsra zárt ajtó fogadta, ezért a tetőn át mászott be a házba.

Nem volt előjele a tragédiának

A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozatok torkát elvágták, az asszonyt kétszer mellbe is szúrták. A rendőrök találtak egy kést, amelyről feltételezik, hogy a gyilkos fegyver lehetett.

A szomszédok elmondása szerint a házaspár az ötéves Antoine-nal és a másfél éves Raphaellel két és fél éve lakott a perreux-sur-marne-i házban. Semmilyen jel nem utalt arra korábban, hogy a házaspár rosszul élt volna.

A családapa és a feleség nővérének élettársa is építkezésen dolgozik. A gyilkosságok elkövetésével gyanúsított férfi pénteken nem jelent meg a munkahelyén, s azóta sem találják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik