Közélet

Három évig sínylődött ártatlanul egy mexikói börtönben Krisztina

Kiszabadult börtönéből a drogkereskedelemmel vádolt 33 éves K. Krisztina, akit három évvel ezelőtt fogtak el Mexikóban, és állítása szerint válogatott kínzásokat élt át – írja Blikk.

Azzal vádolták, hogy La Flaca, azaz „A Sovány”, illetve La Güera, „A Szőke” fedőnéven a világ egyik legbrutálisabb bűnbandája, a Los Zetas drogkartell helyi vezetőségéhez tartozott, és részt vett a 15 éves Manuel Martinez Lopez kivégzésszerű meggyilkolásában Bajos da Chila városában.

A Blikknek Krisztina Borsodban élő nagymamája mesélte el a jó hírt. „Rá akartak fogni mindent, de nem sikerült. Szokott ide is telefonálni, régi ismerős magyaroknál dolgozik Mexikóban. Szeretne majd valamikor hazalátogatni.

A szabadon engedett magyar nő még tavasszal beszélt az amerikai Vice magazin spanyol kiadásának a megpróbáltatásairól. „Aznap, amikor letartóztattak, egy születésnapi mulatságon kellett táncolnom déltől másnap délig. Reggel kilenckor törte rá a háziakra az ajtót a katonaság. Senkitől nem kérdeztek semmit, engem is szó nélkül bilincsbe vertek és egy teherautóra pakoltak – idézte fel.

“A fogdában kínozni kezdtek. Ököllel verték a nyakszirtemet, addig ütötték a testemet, amíg meg nem unták. Volt, hogy áramot vezettek a testembe.” – állította Krisztina. A kihallgatások során egy embert sem ismert fel, aki a hatóságok szerint a Zetas tagja volt. A házban sem drogot, sem fegyvereket nem látott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik