Közélet

Dizájnerdrog ölte meg a 18 éves szarvasi lányt

A férfi, aki a gyilkos kábítószert eladta, többszörös visszaeső.

Vádat emelt az ügyészség a 46 éves férfi ellen, aki tavaly októberben öt tasak „Kati” nevű dizájnerdrogot adott el öt fiatalnak, az egyik bulizó azonban – egy 18 éves szarvasi lány – nem élte túl az éjszakát.

A rendőrség tavaly októberben beszámolt az esetről, ám akkor még azt mondták, a szakértők vizsgálják, van-e összefüggés a haláleset, illetve a kábító vagy bódító hatású szer fogyasztása között. A Békés Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatásából azonban kiderül, a lány „halálának oka a pszichoaktív szer okozta balesetszerű mérgeződés és ennek szövődményei”. A fiatalnál légzési elégtelenség akakult ki és kiszáradásos, sokkos keringési zavar lépett fel. Keringés- és légzésbénulás követezett be nála.

A dílerről közölték, 2012 és 2013 között rendszeresen terített Békéscsabán, Extasy-tablettát és „Katit” árult. A vádlott többszörös visszaesőnek minősül. Részben emiatt, részben pedig – a bűnhalmazatra tekintettel – akár 20 évet is kaphat.

A férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Kábítószer kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt állhat hamarosan bíróság elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik