Közélet

Huszonegy kislányt próbált molesztálni a volt rendőr

Az egykori egyenruhást a bizalmukba fogadták a gyerekek, ezt használta ki. Egyebek mellett azzal kábította őket, hogy látja a szellemeket. 

Előzetes letartóztatásban maradt az a volt, Tolna megyében szolgáló rendőr alezredes, akit nyolc lány sérelmére elkövetett kiskorú veszélyeztetésével és kétrendbeli hivatali visszaélés bűntettével gyanúsít az ügyészség – írja a teol.hu. A lapnak dr. Bali-Fülöp Zsuzsanna, a Tolna Megyei Főügyészség eseti megbízott sajtószóvivője elmondta, hogy időközben további – köztük több nemi erkölcs elleni – bűncselekmény gyanúja is felmerült.

A férfi a gyanú szerint évek óta – rendőrségi beosztására is hivatkozva, magát drogprevenciós szakértőként feltüntetve – valódi prevenciós előadások helyett olyan mélylélektani rétegeket érintő feladatokat végeztetett a gyermekekkel, melyek segítségével közelebb kerülhetett hozzájuk. Olykor éttermekbe vitte őket és apró bizsukat, néha ruhákat, fehérneműket vásárolt nekik, azt hangoztatva, hogy szereti őket. Ráadásul sokszor szexuális tartalmú vagy arra utaló beszélgetéseket kezdeményezett. A képzések közötti estéken, valamint a táborokban azt állította a lányoknak, hogy látja a lelkeket, illetve tud a szellemekkel kommunikálni.

A képzéseken és táborokban, az előadások közötti estéken összesen 21 kiskorú lánnyal igyekezett intimebb közelségbe kerülni. Ilyenkor többségükkel egy szobában, és azon belül is egy ágyban vagy matracon aludt. Két lánnyal közös megegyezéssel szexuális kapcsolatot létesített, az egyik még nem volt 18 éves. További hat lánnyal „szeméremsértő cselekményeket” végzett, egyikük még a 14. életévét sem töltötte be.

A volt rendőrtiszt – a hivatali visszaélés kivételével tagadja, hogy bűncselekményt követett el. Az ügyben várhatóan hamarosan befejezik a nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik