Közélet

Autóalkatrészek között csempészték a vagyont érő kokaint

A kábítószer Hollandiából érkezett hazánkba.

Két férfit vett őrizetbe a rendőrség nemrégiben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy drogot csempésztek Hollandiából hazánkba. Nagy tisztaságú kokaint hoztak Magyarországra, nem is akárhogy: autóalkatrészek közé rejtve.

A nyomozók szerint a fiatalabb gyanúsított – egy 29 éves férfi – Rotterdamban adta át az alkatrészeket egy futárcégnek. Amikor megérkezett a szállítmány, az egy másik futárcégez került, amely elvitte az árut  a megadott címre. Ez már a másik csempész megrendelésére történt. Így jutott el a kábítószer végül utóbbi, 44 éves férfihoz.

Az alkatrészeket – egyben a drogot – szállító kocsit az M2-es autópálya egyik parkolójában ellenőrizték a rendőrök. A jármű rakterében, egy váltószerkezet belsejébe rejtve, gépzsírba beleágyazva bukkantak rá a körülbelül 4 kilogramm súlyú, tömbbé préselt, porállagú kokainra. A drog értéke a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint körülbelül 80 millió forint.

Az egyik férfit Pomázon, a másikat a fővárosban kapták el egy nappal később. Az érintetteket – kihallgatásuk után – a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, melyet a bíróság múlt vasárnap elrendelt. Ellenük kábítószer- kereskedelem miatt folyik eljárás.

Olvasói sztorik