Közélet

Megszólalt a békési családirtó áldozata

A nő végignézte, hogy volt párja megöli a szeretteit.

„Harcoltam a kislányomért, akit az apja nevelt, ezért jöttem haza Németországból is azon a napon. Azért mentem ki dolgozni, hogy pénzt gyűjtsek a közös életünkhöz. Aznap Lajos, miután Szegeden találkoztunk vele, nagy nehezen megengedte, hogy velünk – édesanyámmal és a párommal, Csabival – jöjjön haza a kislányom” – idézte fel a Blikknek a mészárlás előtti órákat a magyarbánhegyesi ámokfutás túlélője.

A nő a lapnak elmondta, palacsintával készültek a közös ebédre, volt párja megevett kettőt, majd kitört a veszekedés a két férfi között. A gyermek anyja félt, hogy egymásnak ugranak, végül előkerült a fegyver. A férfi hadonászni kezdett vele, a nő pedig azt kérdezte: mit akarsz csinálni, le akarsz lőni bennünket?

„Ezután Lajos valami olyasmit mondott, hogy téged nem, de a következő pillanatban már hallottam is a hatalmas dördülést, és láttam, ahogy Csabi összeesik. Ezt az egészet végignézte Napsugár, amikor Lajos letette őt, beszaladt a házba. Anyuék szaladtak ki: először Józsit lőtte le, majd anyut, aztán engem is utolért az ajtónál. Először valahogy hátulról talált el. Elterültem a földön, s ahogy feküdtem, könyörögtem: Ne lőj többet, Lajos! – de ő még kétszer meghúzta a ravaszt. Ezután szabályosan átgyalogolt rajtam, be a házba, a gyerekért. Még hallottam, ahogy anyu azt kiabálja: Nem kapok levegőt, megfulladok, kislányom!” – fűzte hozzá a nő, aki a történtek után bevonszolta magát a házba és értesítette a rendőrséget.

Ahogy arról beszámoltunk a 47 éves vésztői férfi két embert agyonlőtt, kettőt megsebesített idén májusban a magyarbánhegyesi házban. A tettest elfogták a rendőrök. Az egyik túlélőről, egy 27 éves nőről, aki négy lövést kapott a hasába, korábban elterjedt, várandós volt, de ezt cáfolta az egyik hozzátartozó. Korábbi sajtóértesülések szerint a férfi idén júniusban öngyilkosságot kísérelt meg, amikor átvitték a rendőrségre kihallgatásra. Pár percre hagyták csak egyedül, ám ezalatt ruháiból kötelet sodort és felakasztotta magát. Az utolsó pillanatban vágták le és élesztették újra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik