Közélet

A családirtó 3 éves kislánya beszélt a szörnyűségekről

A kislány hallotta a veszekedést és a lövéseket is. Apja két embert ölt meg, kettőt megsebesített.

A másik szobából hallgatta végig a hároméves kislány a magyarbánhegyesi házban történt, két életet követelő ámokfutást – írja a Blikk.  A lövöldöző azután ment át volt párjához, hogy a nő családja is hazaérkezett. Közösen készülődtek az ebédhez, ezalatt apja lefektette Napsugárt az egyik szobában. A kislány azonban nem aludt el, a következő percekben pedig élete legszörnyűbb eseményeit kellett átélnie: először végighallgatta, hogyan veszett össze édesanyja új élettársa az apjával. Még hallotta, ahogy mindenki kiszaladt a házból, aztán üvöltöztek egymással, lövés dördült, valaki sírni kezdett, majd újabb lövések hallatszottak. Ezután apja beszaladt a házba, magához szorította őt és kirohant vele a kertbe. Napsugár ekkor látta meg, hogy mindenki a földön fekszik. Sírva kérdezte szülőjétől, miért vannak ott, mire a férfi azt válaszolta: elestek.

A halálra rémült gyereket ezután apja autóba ültette és őrült tempóban Békéscsabára indult vele. Amikor megálltak, érkezett egy másik autó, amellyel a férfi volt felesége jött egy idegennel. Az asszony elvitte a gyereket és a gyilkos fegyvert is, majd elhajtott.

A kriminálpszichológus szerint a kislány által elmondottak segíthetik az eljárást, igaz, a szakembernek ki kell térnie arra is, hogy a történet mennyire tekinthető hitelesnek. Ezenkívül pedig azt is el kell dönteni, hogy szüksége van-e a gyereknek további kezelésekre, beszélgetésekre – tette hozzá Végh József, aki úgy gondolja, egy ennyi idős kislánynál ezt valószínűleg nem lehet majd elkerülni.

Ahogy arról beszámoltunk a 47 éves vésztői férfi két embert agyonlőtt, kettőt megsebesített idén májusban a magyarbánhegyesi házban. A tettest elfogták a rendőrök. Az egyik túlélőről, egy 27 éves nőről, aki négy lövést kapott a hasába, korábban elterjedt, várandós volt, de ezt cáfolta az egyik hozzátartozó. Korábbi sajtóértesülések szerint a férfi idén júniusban öngyilkosságot kísérelt meg, amikor átvitték a rendőrségre kihallgatásra. Pár percre hagyták csak egyedül, ám ezalatt ruháiból kötelet sodort és felakasztotta magát. Az utolsó pillanatban vágták le és élesztették újra.

Ajánlott videó

Kedden késő este jelentették be, hogy a tájékoztató idején életbe lépő szabályozás nyomán véget ér a 480 forintos üzemanyag korszaka: a Mol irányárai szerint a 95-ös benzin immár 641 forintba, a dízel pedig 699 forintba kerül.