Közélet

A családirtó 3 éves kislánya beszélt a szörnyűségekről

A kislány hallotta a veszekedést és a lövéseket is. Apja két embert ölt meg, kettőt megsebesített.

A másik szobából hallgatta végig a hároméves kislány a magyarbánhegyesi házban történt, két életet követelő ámokfutást – írja a Blikk.  A lövöldöző azután ment át volt párjához, hogy a nő családja is hazaérkezett. Közösen készülődtek az ebédhez, ezalatt apja lefektette Napsugárt az egyik szobában. A kislány azonban nem aludt el, a következő percekben pedig élete legszörnyűbb eseményeit kellett átélnie: először végighallgatta, hogyan veszett össze édesanyja új élettársa az apjával. Még hallotta, ahogy mindenki kiszaladt a házból, aztán üvöltöztek egymással, lövés dördült, valaki sírni kezdett, majd újabb lövések hallatszottak. Ezután apja beszaladt a házba, magához szorította őt és kirohant vele a kertbe. Napsugár ekkor látta meg, hogy mindenki a földön fekszik. Sírva kérdezte szülőjétől, miért vannak ott, mire a férfi azt válaszolta: elestek.

A halálra rémült gyereket ezután apja autóba ültette és őrült tempóban Békéscsabára indult vele. Amikor megálltak, érkezett egy másik autó, amellyel a férfi volt felesége jött egy idegennel. Az asszony elvitte a gyereket és a gyilkos fegyvert is, majd elhajtott.

A kriminálpszichológus szerint a kislány által elmondottak segíthetik az eljárást, igaz, a szakembernek ki kell térnie arra is, hogy a történet mennyire tekinthető hitelesnek. Ezenkívül pedig azt is el kell dönteni, hogy szüksége van-e a gyereknek további kezelésekre, beszélgetésekre – tette hozzá Végh József, aki úgy gondolja, egy ennyi idős kislánynál ezt valószínűleg nem lehet majd elkerülni.

Ahogy arról beszámoltunk a 47 éves vésztői férfi két embert agyonlőtt, kettőt megsebesített idén májusban a magyarbánhegyesi házban. A tettest elfogták a rendőrök. Az egyik túlélőről, egy 27 éves nőről, aki négy lövést kapott a hasába, korábban elterjedt, várandós volt, de ezt cáfolta az egyik hozzátartozó. Korábbi sajtóértesülések szerint a férfi idén júniusban öngyilkosságot kísérelt meg, amikor átvitték a rendőrségre kihallgatásra. Pár percre hagyták csak egyedül, ám ezalatt ruháiból kötelet sodort és felakasztotta magát. Az utolsó pillanatban vágták le és élesztették újra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik