Közélet

Évekre börtönbe megy a tolvaj, akit egy kisfiú kapott el

A férfit két év nyolc hónapot kapott.

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a férfit, aki június végén letépte egy nő aranyláncát, és akit egy hétéves kisfiú segítségével kaptak el Óbudán. A férfit lopásban mondták ki bűnösnek, tettéért két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést kapott emellett három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is – tudtuk meg a Fővárosi Főügyészségtől.

Ahogy arról beszámoltunk, a hétéves Viktor az óbudai Kiscelli utcában sétált nagymamájával és édesanyjával, amikor egy férfi letépte a nagyi nyakláncát és menekülni próbált. Az óvodás fiú utána vetette magát, belecsimpaszkodott a lábába. Ezzel a férfit ugyan megállítani nem tudta, de lelassította annyira, hogy a közelből két taxis a segítségére siessen és elfogja a menekülőt. Az ügyben kezdetben rablás miatt folyt az eljárás, ám végül lopás miatt vonták felelőségre a nyaklánckitépőt. A kisfiút a történtek után kitüntették.

Az ügyészség közlése szerint a férfi összesen 100 ezer forint kárt okozott, ám azzal, hogy a nyaklánc darabjait megtalálták, ez részben megtérült. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban még nem döntött.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik