Közélet

Megkéselte a barátnőjével chatelő férfit a borsodi fiú

A mellbe szúrt udvarló motorra ült, ám pár száz méter után rosszul lett.

Vádat emelt az ügyészség egy 19 éves fiú ellen, aki nehezményezte barátnője chatelését, ezért mellbe szúrta a lány beszélgetőpartnerét tavaly májusban. A késelőnek életveszélyt okozó testi sértés miatt kell bíróság elé állnia.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség hétfői közlése szerint a vádlott és barátnője közösen nevelték gyermeküket egy zempléni faluban. A lány azonban ismerkedni kezdett, egy közösségi portálon került kapcsolatba egy férfival, akivel találkozót is megbeszélt. Udvarlója 2013. május 17-én, motorral érkezett a randevúra. A lány azonban nem volt egyedül, párjának viszont  nem volt ínyére barátnője ismerőse, ezért elállta az útját, és faggatni kezdte a férfit, mégis, mit akar a gyermeke anyjától. Mindeközben egyre agresszívabb lett.

A férfi nem akart konfliktust, azt mondta, inkább felejtsék el az egészet, ő elmegy. A sértődött fiatal azonban nem hagyta ennyiben a dolgot, ököllel kezdte ütni ellenfele bukósisakját. A lány eközben kérlelte barátját, hogy ne balhézzon, ám nem hallgatott rá, egy hirtelen mozdulattal, a nála lévő késsel mellbe szúrta a motorost.

A férfinak sikerült elhajtania, ám pár száz méter megtétele után meg kellett állnia, mert rosszul lett. Az utcában lakóktól kért segítséget. A szúrás a tüdejét érte, életveszélyes állapotban került kórházba. Az ügyészség szerint életét csak a gyors és szakszerű ellátásnak köszönheti. Ennek ellenére támadójával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik