Közélet

Orvosa miatt vesztette el fogait egy férfi Budapesten

Tizennégy fog, négy műtét, évekig tartó fájdalom – a beteg valamivel több mint egymilliót kapott mindezért.

Az ügyben három éve indult meg a per. Az óbudai fogorvos évekig engedély nélkül, adómentesen rendelt a háza pincéjében. A szakértő végül azt állapította meg, a doktornőnek látnia kellett volna a röntgenfelvételen, hogy páciense ínybetegsége kezelésre szorulna, emiatt nem szabad hidat készíteni rá – írja a Vasárnapi Blikk.

“Családtagok ajánlották Rita doktornőt, aki kedves volt, rendelője közelsége miatt is ideális választásnak tűnt. Nem sokalltam a munkadíját, de olcsó sem volt, majdnem félmillió forintot fizettem a körhídért”  – mesélte a lapnak a pórul járt férfi. Három év után kezdett mozogni a fogsora, akkor elment egy másik orvoshoz, aki leszedte a hidat, csakhogy azzal együtt az összes foga kijött. Azóta négy műtéten esett át és másfél évig élt fogak nélkül. Ezalatt 60 kilóra fogyott és több millió forintja bánta.

A doktornő az eljárás alatt tagadta, hogy kezelte a beteget, ám az elsőfokú bíróság több mint egymillió forint kárpótlást állapított meg a férfinak. Az orvos ügyvédje fellebbez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik