Közélet

Megússzák a bíróságot a Szaturnusz-tolvajok

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2014. 07. 11. 10:48

Bocsánatot kértek és jóváteszik vétkeiket, szánják-bánják, hogy ellopták a bronzszobrot.

Felfüggesztette az ügyészség az eljárást két kecskeméti fiatal ellen, akik tavaly augusztusban, részegen elloptak egy a Szaturnusz bolygót ábrázoló szobrot Kecskeméten. Az ügyet úgynevezett közvetítői eljárásra utalták. Ennek célja, hogy a felek – közvetítő előtt – megállapodnak az okozott sérelem jóvátételében. Ez lehet bocsánatkérés és a kár megtérítése is. Ha a közvetítés eredményes, úgy nem kerül bíróság elé az ügy. Ez esetben a kár 300 ezer forint.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emlékeztetett, az eset tavaly, augusztus 18-án történt, a hajnali órákban. A tolvajok – egy 18 éves fiú és 20 éves cinkosa – egy parkból vitték el a bronzból készült, 700 ezer forintot érő műalkotást, ami a Kecskeméti Planetárium tulajdona. A szobrot a rendőrök megtalálták egy kecskeméti lakásban, így az visszakerülthetett helyére.

Az ügyben nagyobb értékre elkövetett lopás miatt folyt eljárás, ám a fiatalok megígérték, mindent jóvátesznek.

police.hu

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.