Közélet

Fogdosta, összevagdosta a fiatal debreceni nő combjait támadója

Az egyik gyanúsított késsel levágta áldozata ruháit. Eközben társa elvette a kiszolgáltatott nő mobilját.

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két rablót, akik múlt pénteken, Debrecenben megtámadtak egy fiatal nőt. A döntés nem jogerős – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség, mindemellett részleteket közölt az ügyről.

Korábban a rendőrség arról tájékoztatott, a fiatal nőt a Hatvan utcában támadták meg. Két ismeretlen rontott rá este 10 óra körül, megállították és nem engedték, hogy továbbmenjen. Egy átjáróban falhoz szorították, majd az egyikük késsel több helyen megsebesítette. Ezután elvették áldozatuk értékeit és elmenekültek. A 24 éves tettesre kedden, mindössze 18 éves cinkosára pedig szerdán csaptak le a város területén.

Az ügyészség tájékoztatásából kiderül, a fiatalok obszcén szavak kíséretében követni kezdték kiszemeltjüket, ám ő nem reagált. Befordult a sarkon, ekkor kapták el. Egyikük a falhoz szorította és újabb obszcén kijelentéseket tett, majd fogdosni kezdte. A fiatal nő ellenállt, próbálta eltolni támadóját. Ekkor a tettes kivette a zsebéből a 8-10 centiméter pengehosszúságú kést, elvágta áldozata ruháját és vagdosni kezdte a combját, könnyű sérüléseket okozva neki. Eközben társa kikapta a kezéből az 50 ezer forintot érő mobilját.

A páros ellen felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette, továbbá az egyik gyanúsított esetében kifosztás miatt is kezdeményezték az előzetes letartóztatást. Kiderült, mindketten büntetett előéletűek.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik