Közélet

Dizájnerdrogtól őrjöngött egy férfi Budapest belvárosában

Járókelőket inzultált, autók elé akart ugrani. Párja – karján egy kisbabával – pedig könyörgött a rendőrnek, ne bántsák.

Őrjöngő férfi borzolta a kedélyeket péntekre virradó éjszaka Budapest belvárosában. A Blikk azt írja, a harmincas éveiben járó Endre egy új dizájnerdrogot szedett be.

„Belém kötött, ahogy mindenkibe, aki elment mellette. Azt üvöltötte az autósoknak, üssetek el!, a gyalogosoknak pedig azt, hogy üssetek le! Amikor kiérkeztek a rendőrök, négyen is alig tudták lefogni” – mondta a lapnak egy szemtanú. A férfi párja mindezt végignézte, karján a közös gyermekükkel. Kérte az egyenruhásokat, hogy ne bántsák Endrét. Az egyik rendőr odament hozzá, elnézést kért tőle, de mint mondta, szükség van rá, hogy elvigyék a férfit,  nehogy kárt tegyen magában vagy másokban. Az asszonyt pedig arra kérte, vigye arrébb a gyermekét, hogy ne lássa így az édesapját.

A Péterfy Sándor utcai kórház toxikológusa, dr. Papp Csaba szerint az újfajta dizájnerdrog a piacon, amely azért nagyon veszélyes, mert főleg a szegényebb rétegnek adják el a dílerek, akár pár száz forintért is hozzá lehet jutni, fogyasztóját pedig erőszakossá, szorongóvá teszi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik