Közélet

Meggyilkolhatták a budapesti nightclubpápát

Tizenöt évvel azután, hogy meghalt a Pigalle tulajdonosa, gyilkosság gyanúja miatt több tanút is kihallgatott a rendőrség.

Több, a kilencvenes évek éjszakájában ismert embert hallgattak ki az utóbbi napokban a titokzatos haláleset kapcsán -– tudta meg a Bors. Mindenkit a Pigalle volt tulajdonosa, N. István halálával kapcsolatban faggattak. A kérdésekből egyértelmű volt, hogy arra gyanakodnak: a kokainfüggő embert rossz minőségű kábítószerrel vagy valamilyen más méreggel megölték – mondta el egy, magát felfedni nem akaró forrás a lapnak.

N. István és a Pigalle neve is jól ismert volt a kilencvenes évek éjszakájában. A Kis József utcai bár először akkor került az újságok címlapjára, amikor máig ismeretlenek kézigránátot dobtak a szórakozóhelyre. Hasonlóan sokat cikkeztek arról, amikor a lokál másik tulajdonosa, fő befektetője, T. Pál ellen merényletet követtek el. Kilenc lövést adtak le rá a nyílt utcán. Ő csodával határos módon túlélte a támadást,

“Amikor N. István több mint tíz éve meghalt, azonnal felmerült bennünk, hogy megölhették – nyilatkozta a Borsnak Kovács Lajos volt gyilkossági főnyomozó. – Ő egy, a szervezett bűnözői köröket ismerő személy volt, aki sokat tudhatott. A rendkívüli halálesetek osztálya foglalkozott az üggyel. Felboncolták, de semmi olyan nyomot nem találtak, ami igazolta volna a feltételezést. Kovács Lajos kérdésükre hozzátette, ha exhumálnák a holttestet ennyi idő elteltével is kiderülhetne, hogy mérgezés történt-e.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik