Közélet

Mocsokban tartották, ütötték-verték gyermekeiket a tolnai szülők

A gyerekek rettegésben éltek és visszamaradtak a fejlődésben.Előfordult, hogy az apa mellkason rúgta 6 éves lányát, szájába pedig papírt tömött.

Vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség a gyermekeiket elhanyagoló szülők ellen – írja a teol.hu. Az italozó életmódot folytató szülők gyerekeiket minimális szinten látták el étellel és ruhával, a gyermekeknél nagyfokú higiéniai hiányosságokat tapasztalt a környezetük, mocsokban éltek.

Ha a szülők ittak – és ez gyakran előfordult a kicsik jelenlétében is – kiabáltak, olykor még össze is verekedtek. A gyerekek rettegésben éltek, annál is inkább, mivel velük is üvöltöztek, mindenféle ürüggyel, naponta többször is karjuknál, válluknál fogva rángatták őket. A gyermekeiket mások előtt is így kezelték, rendszeresen megalázták.

Előfordult, hogy a részeg apa 6 éves lányát az utcán mellkason rúgta, majd később a védőnőnél várakozva karjánál megrántotta, a szájába papírt tömött, és a síró gyermeket többször pofon is ütötte. Tavaly szeptemberben 3 és fél éves kislányát pedig olyan erővel ütötte meg, hogy a kicsi az arcán és a könyökén is megsérült.

Hogy a szülők így bántak gyerekeikkel, nyoma maradt. Például amikor legidősebb gyermekük óvodába került, magatartása a csoport mindennapjait veszélyeztette, nevelése lehetetlenné vált. A gyerek ütötte, rúgta és harapta társait. A családgondozó igyekezett segíteni, ám végül elvették a gyerekeket.

A pár tettéért 7 és fél évet is kaphat. Az apát az ügyészség börtönben látná, az anyára pedig felfüggesztett büntetést kértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik