Közélet

Életfogytiglant kapott a késelő győri fiatal

Az idős embert 28 késszúrással ölték meg. Gyilkosa többször volt már büntetve.

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtott a Győri Ítélőtábla csütörtökön egy hajléktalan fiatalt, aki tavaly januárban több tucat késszúrással megölt egy győri nyugdíjast, majd számos homiját magával vitte, eladta, az azokért kapott pénzt pedig elitta.

A másodfokú bíróság ezzel lényegében helybenhagyta a Győri Törvényszék február végi döntését, amely szerint a támadó legkorábban harminc év múlva helyezhető feltételesen szabadlábra.  A győri nyugdíjas és a hajléktalan tavaly januárban együtt italozott előbbi lakásában, ám közben összevesztek. A bíró emlékeztettek arra, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés elkövetője 28 sérülést okozott áldozatának. Az ítélőtábla kiemelte, nem láttak lehetőséget határozott idejű szankció kiszabására. A vádlott többször volt büntetve, erőszakos, többszörös visszaesőként is, de a korábban alkalmazott, határozott idejű szabadságvesztések nem érték el a céljukat.

Az elsőfokú ítélet február 21-ei kihirdetésekor a bíró úgy minősítette a történteket, hogy az mészárlás volt. Utalt arra is, hogy a konyhakéssel okozott sérülések közül négy a hátán érte az áldozatot, és a haláláig tartott a szurkálás. A vádlott később ugyan beismerte tettét, megbánást tanúsított, de utóbbi jelentős része önsajnálat volt. Hozzátette: az áldozatot talán akkor sem lehetett volna megmenteni, ha bemosakodott orvoscsapat van a helyszínen. Utalt arra is, hogy amikor a tettes rájött, hogy áldozata nem lélegzik, előbb ágyterítővel letakarta a holttestet, elment fürdeni, majd ruhákat készített össze magának, végül elvitte azokat a tévével és az idős ember mobiljával együtt. A tévét eladta, a bankkártyával pedig megpróbált pénzt felvenni.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik