Közélet

Megszökött a börtönből Sepeljev

Az egykori parlamenti képviselt őrök juttathatták ki. Az őrparancsnok vele is tarthatott.

Akár Magyarországra is visszaszökhetett már Olekszandr Sepeljev , aki a Blikk informciói szerint vasárnap hajnalban lépett meg egy ukrán börtönkórházból. A gyilkosságokkal vádolt oligarcha egyszer már bujkált Magyarországon, itt fogták el, és hónapokig kiadatási őrizetben volt a feleségével együtt, majd visszaszállították őket Kijevbe. A lap úgy tudja, Sepeljevet magas vérnyomás miatt vitték a kijevi Pozsonyi úti börtönkórházba. Ott vasárnap reggel fél 6-kor az őrségparancsnok kíséretében elment zuhanyozni, ám a fürdő helyett az utcára siettek, ahol már várta őket egy autó. A másik két őr, aki Sepeljev mellé volt kirendelve, csak 5 óra elteltével jelentette a fogolyszökést. Valószínűleg lefizette őket.

Állítólag több börtönvezetőt is leváltottak a szökés miatt. Sepeljev után hajtóvadászat indult. A körözés Magyarországra is kiterjedhet.

Sepeljevet tavaly július 4-én tartóztatták le egy budapesti luxushotelben. Az egykori parlamenti képviselő kiadatását Ukrajna gyilkossági kísérlet és sikkasztás miatt kérte. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Sepelev felesége és gyermekei hol vannak.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik