Közélet

Fegyelmi a romagyilkosok perének bírója ellen

Csaknem 900 oldalas dokumentummal kellett volna elkészülni 11 hónap alatt úgy, hogy novembertől már új ügyeket osztottak rá.

Fegyelmi eljárását kezdeményezett a Budapest Környéki Törvényszék elnöke a romagyilkosok perének tanácsvezető bírája ellen, amiért Miszori László bíró a jogszabályban előírt maximum 60 nap helyett közel 11 hónap alatt sem foglalta írásba az elsőfokú ítéletet – írja a Népszabadság szerdai számában.

A lap információja szerint az eljárás megindítása óta ugyan elkészült a részletes jogi indoklással együtt mintegy 880 gépelt oldalnyi terjedelmű verdikt, a fegyelmi ügyben eljáró Fővárosi Ítélőtábla illetékes bírája azonban – a folyamatban lévő ügyre való tekintettel – nem nyilatkozott arról, hogy mindez miként befolyásolja a fegyelmi eljárást. Miszori László fegyelmi ügyében a döntés őszre várható – írja a Népszabadság.

A romagyilkosságokhoz hasonló bonyolultságú és súlyú büntetőügyeknél általában hosszabb időre felmentik a bírót egyéb teendői alól – írta a lap a bírói karból az elmúlt években távozó bírákra hivatkozva. Miszori esetében nem így történt, az augusztusban született ítélet után, már novemberben osztottak rá új ügyeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik