Közélet

Kis híján áthajtott barátja fején a menekülő ácsi fiatal

A fiú azért hajtott el a rendőrök elől, mert nem volt jogosítványa, és ezért már többször megütötte a bokáját.

Ácson figyeltek fel a komáromi járőrök egy rendszám nélküli autóra még szerdán. Intettek a sofőrnek, hogy álljon félre, ám a volán mögött ülő fiatal inkább rálépett a gázra. A menekülő útját azonban egy traktor elzárta, a jármű éppen kanyarodott és eközben elfoglalta mindkét sávot.

A 19 éves fiú lassított, utasa ekkor kiugrott az anyósülésről. Az autós pedig – hogy szabaduljon szorult helyzetéből – hátramenetbe kapcsolt. A kocsi ajtaja nyitva volt, barátja pedig még a földön feküdt, éppen a feje felett húzott el, nem sok híja volt, hogy nem sebesítette meg.

A sofőr – miután látta, hogy itt már nincs se előre, se hátra – szintén kiugrott a kocsiból és beszaladt egy közeli házba. Onnan a rendőrök többszöri felszólítására jött csak ki. Az ácsi fiú az egyenruhásoknak azt mondta, azért nem állt meg, mert nincs jogosítványa és emiatt már többször feljelentették, ő pedig nem akart egy újabb eljárást.

A fiatal ellen engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, míg közúti veszélyeztetés és egyedi azonosító jel meghamisítása miatt büntetőeljárás indult. A fiút kihallgatása után kiengedték, a továbbiakban szabadlábon védekezhet – tudtuk meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik