Közélet

Szatír vadászik fiatal lányokra Szolnokon

A férfi „fejére” a rendőrség nyomravezetői díjat tűzött ki, de civilek is lesnek rá. A szülők féltik gyerekeiket.

Futótűzként terjedt Szolnokon a hír, hogy egy tizenéves kislányt próbált megerőszakolni egy férfi szombaton éjjel a vasútállomás környékén. Sokan azóta nem engedik el gyermeküket az esti órákban kíséret nélkül, de egy önkéntes figyelőcsapat is alakult – írja a szoljon.hu. A lapnak az egyik környéken lakó azt mondta, úgy tudja, hogy a támadó másnap egy másik lányt is zaklatott. A beszámoló szerint a fiatal el tudott menekülni, pedig a férfi üldözte őt.

“Nem tudok mit mondani, nagyon megijedtem, azóta a tizennégy éves lányomat le sem merem engedni este, még a boltba se, csak ha van vele valaki, mert az a szörnyeteg még szabadon kószál az utcán” – mesélte egy anyuka, aki a szolnoki Jubileum tér közelében lévő társasházban lakik. “Vasárnap hallottam, hogy két lányt támadott meg egy ismeretlen férfi itt a vasútállomás környékén, de az egyik, a nagyobbik lány el tudott menekülni, azonban a másik, tizenöt éves kislányt elkapta és erőszakoskodott vele. Állítólag meg tudott szökni a karmaiból, mielőtt nagyobb baj történt volna, de akkor is bántotta szerencsétlen lányt” – fűzte hozzá.

A rendőrség az eset kapcsán kedden annyit közölt, hogy szexuális erőszak miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen, miután megtámadtak egy lányt múlt szombaton a szolnoki vasútállomásnál. Nyomravezetői díjat tűztek ki, háromszázezer forintot kap, aki érdemben segíti a nyomozást. A megyei rendőr-főkapitányság fantomképet is közzé tett a szatírról. Eszerint egy körülbelül 170-175 centiméter magas, normál testalkatú férfit keresnek, aki a támadáskor borostás volt és baseballsapkát viselt.

Kérik, aki felismeri a képen látható férfit, információja van arról, hol lehet, tegyen bejelentést.


police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik