Közélet

Negyven kölyökkutyát rejtegettek a csepeli raktárban – videóval

Borzasztó szag és látvány fogadta a nyomozókat és az állatvédőket.

Összezsúfolva, a saját piszkukban találtak összesen 40 fajtatiszta kutyakölyköt a rendőrök kedden Budapesten. Az egyenruhásokat az Országos Állatvédőrség Alapítvány önkéntesei értesítették arról, hogy egy csepeli raktárban több tucat fajtiszta kiskutyát rejtegetnek ismeretlenek.


A kis dogokat egy koszos dobozban tartották, éppen mint társaikat (police.hu)

A helyszínre kiérkező járőrök a raktár közelében két embert fogtak el, egy 56 éves férfit és egy 24 éves nőt. Előbbi gyanúsított kocsijában lapultak a kulcsok, melyek a három helyiséget nyitották. A kölyökkutyákat kicsi ketrecekben, műanyag- és papírdobozokban tartották, az újságpapírból készített almot nem cserélték alattuk, az apró állatokat – többek között mopszokat, tacskókat, magyar és német vizslákat és csivavákat – a saját ürülékükben, megfelelő élelem és víz nélkül tartották. Nem sokon múlt az életük.

A férfit és a lányt állatkínzással gyanúsítják. Az ebek elhelyezéséről az állatvédők gondoskodtak – tájékoztatott a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az Állatvédőrség Facebook-oldalán közölte, nekik fajtamentő szervezetek segítettek elhelyezni a kölyköket.

A helyszínen a rendőrség felvételt készített, a videón a szörnyű körülmények mellett látható, hogy a kutyusok mennyire örülnek egy kis törődésnek, amelyben vélhetően még sohesem volt részük:

Idén januárban a 4-es út melletti kamionospihenőben csaptak le egy kutyadílerre a rendőrök. A Blikk újságírója is ott volt az illegális állatvásáron, ők hívták ki a rendőrséget és a megyei főállatorvost is. A kutyákat itthon vásárolták, majd Olaszországban akartak túladni rajtuk. Tucatnyian vittek kutyakölyköket eladásra, a felvásárló kamionba gyűjtötte az állatokat.

Olvasói sztorik