Közélet

Gyilkosság és elásott holttest egy érdi háznál

A férfit baltával vágták fejbe, majd egyikük kővel ütötte és fojtogatta. Társa ezután a torkára lépett.

A rendőrségre még áprilisban érkezett a bejelentés, hogy két férfi megölt egy embert Érden, majd a holttestét egyikük kertjében ásták el. A nyomozók azonosították a gyilkosokat, ezzel együtt pedig adatgyűjtésbe kezdtek.

A két érdi férfit először tanúként, majd múlt héten gyanúsítottként hallgatták ki. Mindketten beismerő vallomást tettek. Elmondták, a férfit 2012 tavaszán ölték meg, az áldozat az egyik gyanúsítottal érkezett a másik tettes házába, ahol tragédiába torkolló vita pattant ki közte és a “házigazda” között.

Dulakodni kezdtek, majd a gyanúsított egy baltával többször fejbe vágta az áldozatot, aki az udvarra menekült. A támadó utánasietett, ott már kővel ütötte és fojtogatta. Végül társa is nekiesett, majd rálépett a férfi nyakára – közölte szerdán a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Gyilkosai a holttestet a másik férfi udvarán ásták el. A gyanúsítottak előzetes letartóztatásáról a napokban döntött a bíróság.

A rendőrség közleményében az állt, hogy az áldozat azonosítása még folyamatban van, ám a Hír24 úgy tudja, időközben fény derült kilétére. Annyit tudni, hogy magyar állampolgár, és csak rövid ideje ismerte gyilkosait. Italozni ültek össze a tragédia előtt, és vélhetően az alkoholon vesztek össze.

Információink szerint a férfit azért vitték át a másik házba, mert ott már volt egy kiásott gödör a melléképület mellett. A házban lakók – a gyilkos kivételével – nem tudtak semmit a holttestről.

Olvasói sztorik