Közélet

Kamion kereke tört gázcsonkot Szabolcsban

Hat embernek kellett elhagynia az otthonát. Gyöngyösön is hasonló eset történt, ott ötven embert küldtek az utcára.

Kiszakadt egy kamion kereke, ami eltört egy gázcsonkot kedd kora délután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Anarcson, A kisvárdai tűzoltók vonultak a Kossuth utcába és áramtalanították a járművet, eközben egy vízsugár fedezete mellett elszorították a gázcsonkot, amíg a helyi gázszolgáltató szakemberei kiérkeznek, hogy megjavítsák a sérülést.

A gázcsonk melletti családi házból ideiglenesen hat embert menekítettek ki a tűzoltók. A műszaki hibás kamion a teljes Kossuth utcát elzárja. A balesetben senki nem sérült meg. A helyszínelés és a műszaki mentési munkálatok idejére az anarcsi Kossuth utcát teljes szélességében lezárták.

Eltört egy gázcsonk kedd kora délután egy családi ház kertjében a gyöngyösi Lőcsei utcában is, emiatt a gáz a szabadba ömlik. A helyszínre percek alatt kiérkeztek a város tűzoltói, akik védősugár fedezete mellett szorítják el a gázcsonkot addig, amíg a helyi gázszolgáltató szakemberei kiérkeznek. Százméteres körben rendeltek el zárást, ezért három házból körülbelül ötven embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát – közölte a katasztrófavédelem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik