Közélet

Évekig molesztálta, szerelmével üldözte a kislányt – tíz évet kapott

A férfi évekig gyötörte a gyereket. Ha nem tett kedve szerint, nem engedte sehova, vagy éppen azzal ijesztett rá, hogy beinzulinozza magát.

Ítéletet hirdetett hétfőn a Budapest Környéki Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki éveken át molesztálta, kényszerítette szexre nevelt lányát. A vádlottat nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében találták bűnösnek, amiért 10 év fegyházbüntetéssel sújtották – közölte a Budapest Környéki Törvényszék sajtóosztálya.

Cukorbetegsége volt a fegyvere

Ahogy arról már beszámoltunk, a férfi a vád szerint 15 évig – 1997 és 2012 között – élt élettársi kapcsolatban áldozata édesanyjával. Egy Pest megyei településen laktak, együtt nevelték közös fiukat, illetve a nő előző házasságából született lányát és fiát. A vádlott cukorbeteg volt, rendszeres inzulinkezelés alatt állt – ezt is bevetette, hogy nyomást gyakoroljon a kislányra, akit évekig gyötört.

A férfi szigorúan bánt a család minden tagjával, különösképpen nevelt lányával. Nem engedte sehova, barátnői is alig lehettek, fiúkról pedig hallani sem akart. Először 2004 szeptemberében környékezte meg, amikor egyedül maradtak otthon. A gyerek akkor 6. osztályba járt, nevelőapja pedig 27 éves volt. Azt kérdezte a kislánytól, hogy megujjazhatja-e.

A gyerek nemet mondott, ezért a férfi megtiltotta neki, hogy átmenjen a barátnőihez játszani. Ezután inzulint adott be magának, remegni és rángatózni kezdett majd bekómált. A lány mindezt végignézte. Nagyon megijedt és rettegett, hogy mindez megismétlődik.

Néhány hónappal később, amikor ismét csak ketten voltak a házban, a vádlott azt mondta a lánynak, hogy csak akkor mehet át a barátnőjéhez, ha megteheti azt, amit a múltkor akart. Így is történt. Ez ettől kezdve rendszeressé vált, amikor a gyerek el akart menni valahova, engednie kellett nevelőapja követelésének

Szerelmével üldözte

A lány 14 éves volt, amikor egyik este ott akart aludni egyik barátnőjénél. Édesanyja a férfihoz küldte, hogy kérjen tőle engedélyt. Mivel a családfő nemet mondott, a gyerek azt mondta, ha meggondolja magát, cserébe kérhet tőle valamit. Nevelőapja ezután úgy döntött, mégis elmehet a barátnőjéhez, ám viszonzásul azt akarta, hogy a lány elégítse ki orálisan. A gyerek ezt megtette, ezek után többször is. Az áldozat ugyancsak 14 éves volt, amikor a férfi elvette a szüzességét. Amikor ez megtörtént, rendszeressé váltak az együttlétek. Így kapott csak engedélyt arra, hogy találkozhasson barátaival, ráadásul félt attól, hogy nevelőapja inzulint adagol be magának vagy agresszív lesz.

A lány 15 éves lehetett, amikor a nevelőapja arra kérte, hogy legyen a barátnője. Miután nemet mondott, a vádlott beadott magának 120 egység inzulint, majd kitépte a számítógép zsinórjait.  A kamasz ezt úgy élte meg, hogy a férfi ezzel zsarolja őt, ezért a végleges válaszáig időt kért. 2007 januárjában, néhány hónap időhúzás után a férfi részegen összetört mindent a konyhában. Az őrjöngőt a lány édesanyja segítségével csillapította, majd fektette le.

Amikor kettesben maradtak, a vádlott sírni kezdett, hogy nem bírja tovább, hogy nincs vele együtt, mert szerelmes belé. Ekkor a lány azt mondta, hogy jó, akkor legyenek együtt, mindezt azért, mert elege volt a nevelőapja agresszív viselkedéséből.

A kapcsolat 2012 nyaráig tartott, a lány ekkor döntötte el, hogy elmondja valakinek, mit tettek vele. A barátnőjének mesélt először kálváriájáról, aki meggyőzte, hogy mondjon el mindent az édesanyjának is. A tini 2012 augusztusában fordult szülőjéhez. Az asszony a hallottak után feljelentést tett volt élettársa ellen.

Nem jogerős

Az ügyet május végén kezdték tárgyalni, rövid időn belül kimondták az ítéletet, amely azonban nem jogerős, mert bár az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. Az ügy a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik másodfokon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik