Közélet

Félholtra verték halála előtt a megfojtott miskolci asszonyt

. A szakemberek huszonöt különböző, ütésektől, rúgásoktól származó nyomot találtak az áldozat testén.

A nem mindennapi per a végéhez közeledik, tegnap tartották a perbeszédeket.A 86 éves asszonyt a vád szerint 2011 augusztus 31-én fojtotta meg szomszédja, egy 53 éves masszőrnő egy zsineggel. Az ügyész életfogytiglanit kért a nőre.

A napokban azonban ismét fordulatot vett az ügy, amikor újabb szakértőket hallgattak meg – írja a Blikk. Kiderült, hogy az áldozatot a gyilkos alaposan helybenhagyta, mielőtt végzett vele. A szakemberek huszonöt különböző, ütésektől, rúgásoktól származó nyomot találtak a testén. Azonban az idős asszony még legalább két órán keresztül élt, csak ezután fojtotta meg valaki zsineggel. Ráadásul az orvosszakértők úgy vélik, az idős asszony a bántalmazás után még sokáig eszméleténél volt, kiabálását, nyöszörgését azonban senki nem hallotta – márpedig a vád álláspontja szerint az asszonyt a házban ölték meg, ahol többen is laknak, tehát észre kellett volna venniük az asszony haláltusáját.

Ám nem csak ez utal arra, hogy nem a szalon lehetett a gyilkosság helyszíne. Az idős nő halála előtt egy nappal kapott a lányától 100 ezer forintot, ami a gyilkosság után eltűnt a pénztárcájából. Az idős nő gyermeke megtalálta anyja szemüvegét és protézisét is a lakásban, bár a néni a műfogsort még éjjel sem vette ki a szájából. Az áldozat barátnője aznap reggel 8-kor találkozott az idős nővel. Azt mondta, benéz a szépségszalonba, oda, ahol a vádlott dolgozott. Ezután már nem látta senki. Ha a szépségszalonban ölték meg a nőt, akkor hogy került a lakásába a protézis és a szemüveg, hová tűntek az értékei? – ezt a kérdést tette fek a masszőr ügyvédje. Állítja, védence ártatlan, ezért a felmentését kérte.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik