Közélet

Két sérült a karambolozó mentőautóban Budán

A sofőrt és az orvost kellett kórházba vinni. Már a másik kocsi csúnyán összetört, ám ott senkinek sem esett baja. Nem sokkal később újabb baleset történt.

Mentőautó karambolozott péntek reggel Budapesten, a III. kerületben. Az eset a Lajos utca és a Galagonya utca kereszteződésénél történt. A jármű egy kocsival ütközött, és bár utóbbi csúnyán összetört, mégis a mentőautóban utasai közül sérültek meg ketten, a mentőorvos és a sofőr. A 30 év körüli doktornőt és a 40 év körüli férfit kórházba vitték – tudtuk meg az Országos Mentőszolgálattól. A jármű beteget is szállított, neki nem esett baja, egy másik mentőautó vitte tovább.


Fotók: MTI / Mihádák Zoltán

Úgy tudjuk, a mentőautó megkülönböztető jelzést használt a baleset idején.

A történtek miatt a környéken dugó alakult ki a reggeli csúcsban, a Lajos utca négy forgalmi sávjából háromban ideiglenesen nem lehet közlekedni. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője elmondta, ők is a helyszínen vannak, a műszaki mentést a fővárosi tűzoltók végzik.

A helyszínelés még tart, ám nem sokkal később újabb balesetről érkezett hír. Úgy tudjuk, szinte ugyanott ütött el egy robogós egy gyalogost. Az Országos Mentőszolgálat közölte, az elgázolt személyt – egy 60 év körüli nőt- súlyosnak tűnő fejsérüléssel vitték kórházba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik